Ieder mens wil zich prettig en thuis voelen in zijn of haar eigen huis. Wij ontwerpen comfortabele woningen, met goede plattegronden die aansluiten op de levensfase van bewoners. Met een goede verbinding tussen binnen en buiten zorgen we voor veel daglicht, uitzicht en groenbeleving: woningen waar de bewoners gelukkig van worden.
Onze ontwerpen houden rekening met de omgeving
Met onze woningontwerpen geven wij een meerwaarde aan de omgeving. We zien het huis en zijn omgeving als een thuis voor mensen, maar ook voor dieren en planten. Samen met gedeeld groen en andere plekken om elkaar te ontmoeten ontstaat er een wisselwerking tussen mens en milieu. We creƫren woningen waarin de bewoner zich zowel binnen als buiten thuis voelt. Als bewoners zich ver van hun eigen voordeur al thuis voelen in een wijk, buurt of omgeving dan is het gelukt om de eigen woning deel te laten uitmaken van een groter geheel.
Maximaal resultaat met minimale middelen
We zijn koploper op het gebied van circulariteit. Met het gebruik van minimale middelen realiseren we een maximaal resultaat. Natuurlijk zijn de woningen duurzaam, energiezuinig en efficiƫnt. Maar onze ontwerpen zijn meer: ze zijn effectief. We ontwerpen met een integrale benadering waarbij we kijken naar de manier van bouwen in relatie tot de opgave en de context van de omgeving. We houden rekening met de toekomstwaarde door het gebouw functioneel adaptief te ontwerpen, met duurzame materialen met een hoge restwaarde. Flexibiliteit, schoonheid en aanpasbaarheid zorgen namelijk voor het behoud van waarde Ʃn voor een goede woning.
Samenwerken met opdrachtgever
Ook vanuit conceptuele bouwmethodieken kunnen wij voor elk project met de opdrachtgever meedenken. Wij zijn op ons best als we kunnen laten zien hoe we deze concepten optimaal kunnen inzetten of verbeteren, ook in een gecompliceerde stedenbouwkundige context. Iedere opgave is uniek. Samen komen we tot duurzame woonplekken, waar de bewoner blij van wordt.
Hieronder leest u drie voorbeelden van woningbouwprojecten waarbij we samen met onze partners circulair te werk zijn gegaan. Bij het ontwerp van deze woningen is door Architecten VOORMORGEN rekening gehouden met de omgeving en context van de plaats.
Hieronder leest u meer over drie van onze woningbouwprojecten met een hoog circulair niveau.

Trebbe Bouw ā Drenthe Woont Circulair
Met Drenthe Woont Circulair willen de Drentse woningcorporaties en de provincie Drenthe fundamentele veranderingen teweegbrengen in de manier van wonen, bouwen en exploiteren. Binnen dit initiatief werken Trebbe, Architecten VOORMORGEN en Woonservice, samen met verschillende andere partijen, aan de nieuwbouw van acht circulaire sociale huurwoningen in Valthermond. Wouter Huuskes, directeur van Trebbe, vertelt: āāWe zijn […]

Domijn – studioās en tiny houses Robsonterrein Enschede
Op het Robsonterrein aan de rand van het centrum van Enschede beschikt Woningcorporatie Domijn over een bijzonder wijkje met onder andere twintig studioās en drie tiny houses. Het ontwerp van deze woningen is door Architecten VOORMORGEN architecten in nauwe samenwerking met Hodes Huisvesting tot stand gekomen. De modulaire, moderne en industriĆ«le woningen vormen een geweldige combinatie […]

De Woonplaats ā zeven circulaire woningen in Enschede
In de wijk Stroinkslanden in Enschede realiseerde woningcorporatie de Woonplaats zeven circulaire woningen. Eind 2020 konden de eerste bewoners in hun nieuwe huis terecht. Momenteel worden de klimaat-adaptieve terrein- en tuininrichting afgerond. Deze pilot, waaraan Architecten VOORMORGEN als architect meewerkte, zorgt voor de eerste circulaire woningen in Twente. Stef Oude Sanderink, projectmanager bij De Woonplaats vertelt: […]